Kuchnia włoska – smaczne i tanie dodatki do dań

Super dodatkami do dań włoskich są: pieczarki, ser, szynka, ananasy, salami, oliwki, pomidory, banany, curry, szparagi, krewetki, farsz szpinakowy, kiełbasa, peperoni, salami, bakłażan, kapary, szczypiorek, groszek, szynka parmeńska. Do pizzy stosuje się różnego typu sery, oraz dodaje się sosy o bardzo różnej jakości.  W restauracjach wybiera się takie makarony jak: spaghetti, penne czyli rurki, fusilli czyli świderki a także tagilatelle czyli wstążki . Do różnego typu makaronów dobiera się sosy.

Do wyboru są sosy, takie jak czosnkowy, pomidorowy, a także koperkowy oraz wiele innych. Do makaronów można dodać także pulpeciki, oraz wiele przypraw, dzięki którym potrawy będą smakowały naprawdę dobrze. Do potraw z makaronem dobiera się także dodatki takie, jak suszone pomidory oraz kapary. Bardzo smaczne są potrawy owocami morza, które mają wielu zagorzałych zwolenników. Do dań podaje się soki owocowe, wodę mineralną a także herbatki oraz kawy. Woda mineralna podawana jest z cytryną i z dodatkiem cukru. Naprawdę bardzo smakuje.